ASBESTI- JA HAITTA-AINE KARTOITUKSET LUOTETTAVASTI JA JOUSTAVASTI

Asbestikartoitus

Onko suunnitelmissasi remontti, rakennuksen purku tai sen osittainen purku? Onko kiinteistösi rakennettu alun perin ennen vuotta 1994? Laki edellyttää, että sinun pitää hankkia sinne asbestikartoitus. Asbestihanska oy toimittaa sen sinulle joustavasti ja luotettavasti.

Asbestikartoitus tarvitaan ennen kuin purkutyö kohteessa aloitetaan. Hyvin ja puolueettomasti tehty kartoitus varmistaa sen, että purkutyön ja remontin aikana tulee mahdollisimman vähän yllätyksiä ja lisäkustannuksia. Osaava kartoittaja tutkii myös kohteen rakennushistorian. Kartoitukset suoritetaan RT-kortin RT-103501 Haitalliset aineet rakennuksissa (tutkijan ohje) mukaisesti.

Asbestikartoitukset kohteen laajuuden ja tulevien remonttien mukaan:

  • asbestikartoitus, kevyt raporttimalli, kun tutkitaan yksittäisiä rakennuosia kuten parvekkeet, julkisivut, yksittäisiä huoneistoja tai vaikkapa kylpyhuone, jota pitää purkaa kun on tullut vesivahinko.
  • asbestikatselmus: raporttimalli, jolla voi varautua esim. parin vuoden päästä tulevaan isoon remonttiin kuten putkiremontti tai peruskorjaus. Tutkitaan silmämääräisesti ja kokemukseen perustuen kaikki yleiset tilat ja 1-2 mahdollisimman alkuperäisessä kunnossa olevaa huoneistoa, laaditaan näytteenottosuunnitelma ja listataan tietysti silmämääräisesti tunnistettavat asbestit ja haitta-aineet.
  • asbesti- ja haitta-ainekartoitus eli AHA-kartoitus: silloin, kun päätös remontista tai purkamisesta on tehty. Laaja sertifikaatin mukainen raporttimalli. Tutkitaan kohde kokonaan tai remontin mukaisessa laajuudessa ja otetaan tarvittavat näytteet. Tutkitaan myös purkuun ja asumisterveyteen vaikuttavat haitta-aineet.

Eniten asbestia käytettiin rakentamisessa vuosien 1950-80 välillä, mutta kokonaisuutena skaala on 1900-luvun alkupuolelta 90-luvun alkuun asti. Lisäksi asbestia on lisätty vanhoihin rakennuksiin aiempien remonttien yhteydessä.

Vuonna 2016 voimaan tullut lakimuutos tarkoittaa sitä, että aiemmilta vuosilta tuttu tapa aloittaa työt ja ottaa näytteitä sitten, jos jotain epäillään, ei ole enää hyväksytty. Vältä riskit, muista asukkaat ja työturvallisuus.
 

Näin tilaat kartoituksen

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Antti Wennström

 040 726 6151
 asbestihanska@gmail.com

ToimiNTA-ALUE KANTA-HÄMEESTÄ KOKO SUOMEEN

KANTA-HÄME

Hämeenlinna, Lammi, Tuulos, Hauho, Forssa, Riihimäki, Hattula, Hausjärvi, Janakkala, Jokioinen, Humppila, Loppi, Tammela, Ypäjä

PIRKANMAA

Tampere, Valkeakoski, Nokia, Ylöjärvi, Pirkkala, Orivesi, Kangasala, Pälkäne, Sastamala, Hämeenkyrö, Akaa, Lempäälä, Ikaalinen, Parkano

 

PÄIJÄT-HÄME

Lahti, Hollola, Asikkala, Orimattila, Hartola, Kärkölä, Padasjoki, Sysmä, Hämeenkoski

UUSIMAA

Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Nurmijärvi, Järvenpää, Porvoo, Loviisa, Kerava, Lohja, Kirkkonummi, Lohja, Mäntsälä, Sipoo, Tuusula, Vihti

 

Asbestihanska Oy

Y-tunnus: 3112787-2

Visamäentie 33,
13100 Hämeenlinna

Ota yhteyttä

 050 471 8582

 antti.wennstrom@asbestihanska.fi  

 

Olemme tukeneet Lapsellista ry:n työtä

Lapsellista ry

Verkkosivut - Opiferum Oy