Purkutyön suunnitelmat ja asiakirjat korjaus- ja purkukohteisiin

Purkusuunnittelu

Kun sinulla tai edustamallasi yrityksellä on suunnitelmissa vanhan rakennuksen purku, tarvitset turvallisen, lainmukaisen ja kustannustehokkaan purkamisen varmistamiseksi purkusuunnittelua. Saat sen tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella.

Vanhan rakennuksen purkaminen edellyttää sitä, että kohteesta tehdään purkutyöselostus ja asbestikartoitus sekä rakennusvalvonnan ja jätelakien vaatima selvitys purkujätteen käsittelystä. Purkutyö onnistuu parhaiten ja turvallisesti sillä, että purku-urakkaa varten laaditaan purkutyöselostus ja massalaskenta. Eri jätteiden lajiteltu laskenta edellytetään yleensä myös purkulupahakemuksen osana.

Purkutyöselostus kattaa kaikki olennaiset viranomaismääräyksiin ja turvalliseen purkamiseen sekä jätteenkäsittelyyn ja kierrätykseen liittyvät vaatimukset, ohjeet ja perustiedot kohteesta – siis ei-haitallisten aineiden luettelon. Massalaskenta auttaa viranomaisvaatimusten lisäksi siinä, että purkutyön hinta saadaan yleensä neuvoteltua alemmaksi, kun purku-urakkaa laskeva urakoitsija saa keskeiset tiedot asiakirjana.

Onko kohteesta niukasti piirustuksia? Ei haittaa. Rakennushistorian sekä asbestikartoitusten myötä monenlaiset eri rakennustavat ovat tuttuja, joten perusrakenteita saadaan arvioitua varsin hyvin ilmankin niitä. Joskus piirustukset tosin löytyvät avullani rakennusvalvonnasta, kohteen asbestikartoituksen yhteydessä lämmönjakohuoneesta tai hylätystä kaapista, kaikki nämä ympäristöt ovat minulle tuttuja.

Purkusuunnittelu vaatii kunnasta/kaupungista riippuen joskus myös maisemointi-suunnitelman, alustavan työmaasuunnitelman sekä muita asiakirjoja. Olen asbesti- ja haitta-aineasiantuntijan lisäksi myös rakennusarkkitehti, joten laadin ne tottuneesti Autocad-ohjelmistolla haluttuun muotoon.

Asbesti-ja haitta-ainekartoitus lisätään purkutyöselostuksen liitteeksi. Tämä varmistaa purkutyön turvallista suorittamista sekä jätteiden asianmukaista lajittelua.

Palvelen niin yksityisiä, kaupunkeja kuin yrityksiäkin, mutta olen erikoistunut erityisesti suurten kiinteistönomistajien sekä kaupallisten yritysten hankkeisiin, joissa hoidan tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella asiakkaalle koko paketin: asbestikartoitus, purkutyöselostus, vanhat piirustukset vaikka kunnantalon kellarista kaivaen sekä massalaskenta purku-urakkaa varten – vaikka toisella puolella Suomea sijaitseviin kohteisiin. Eniten minulla on kokemusta kaikkein vaativammalta alueelta eli pääkaupunkiseudulta, jonka asiakirjakäytännöt leviävät hiljalleen myös muualle Suomeen.

Teen työni joustavasti joko kiinteällä tarjoushinnalla tai tuntityönä kattohinnan mukaan. Toimin tarvittaessa myös hankkeen pääsuunnittelijana. Kauttani purkukohteisiin on saatavissa myös PIMA-tutkimus ja betonin hyötykäyttötutkimukset sekä maaperätutkimukset – jos ei minulta, niin siihen erikoistuneilta yhteistyökumppaneiltani. Kysy!

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Antti Wennström

 040 726 6151
 asbestihanska@gmail.com

ToimiNTA-ALUE KANTA-HÄMEESTÄ KOKO SUOMEEN

KANTA-HÄME

Hämeenlinna, Lammi, Tuulos, Hauho, Forssa, Riihimäki, Hattula, Hausjärvi, Janakkala, Jokioinen, Humppila, Loppu, Tammela, Ypäjä

PIRKANMAA

Tampere, Valkeakoski, Nokia, Ylöjärvi, Pirkkala, Orivesi, Kangasala, Pälkäne, Sastamala, Hämeenkyrö, Akaa, Lempäälä, Ikaalinen, Parkano

 

PÄIJÄT-HÄME

Lahti, Hollola, Asikkala, Orimattila, Hartola, Kärkölä, Padasjoki, Sysmä, Hämeenkoski

UUSIMAA

Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Nurmijärvi, Järvenpää, Porvoo, Loviisa, Kerava, Lohja, Kirkkonummi, Lohja, Mäntsälä, Sipoo, Tuusula, Vihti

 

Asbestihanska Oy

Y-tunnus: 3112787-2

Visamäentie 33,
13100 Hämeenlinna

Ota yhteyttä

 040 726 6151

 asbestihanska@gmail.com  

Verkkosivut - Opiferum Oy